latinica  ћирилица
25/10/2022 |  19:33 ⇒ 26/10/2022 | 10:25 | Аутор: РТРС

У Бањалуци одржан митинг "Отаџбина зове": ЦИК-у поручено да је народ Српске изабрао (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан народни митинг "Отаџбина зове", на којем је присуствовало 50.000 грађана.
Митинг у Бањалуци - Фото: РТРС
Митинг у БањалуциФото: РТРС

Са Трга Крајине, Сарајеву и опозицији је послата порука - нећемо дозволити да мијењате изборну вољу грађана.

Велика скупштина народа Републике Српске упутила је данас из свог највећег града, БањалукеНародни проглас у којем поручују да неће антидејтонску и антиуставну БиХ, нити БиХ која је само по вољи бошњачког народа.

Подсјетили су да је Републику Српску основао народ 9. јануара 1992. године, одбранио је са својом Војском и очувао свих ових 27 година мира.

Митинг у Бањалуци (Фото: РТРС)

- Нећемо антидејтонску и антиуставну БиХ, вратите нам Устав БиХ да не би морали да одемо из ње - истиче се у Прогласу који је прочитан у парку "Младен Стојановић" на народном скупу владајуће коалиције под називом "Отаџбина зове".

Најупечатљивије су поруке грађана који су, како кажу, дошли у Бањалуку да подрже вољу народа и свог предсједика, Милорада Додика.

Забринути су и осуђују све ово што се дешава послије 2. октобра. Велике критике упутили су на рад Централне изборне комисије.

- Ми нисмо народ који мрзи, који хоће нешто што није његово, Српска је земља која се воли - рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом "Отаџбина зове", који се одржао у Бањалуци.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Ми смо имали изборе 2. октобра и тамо показали шта је воља народа, а онда је нелегални ЦИК одлучио да оне који су легално изабрани склони у страну и да ради по налогу опозиције, изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Бањалука и Српска су вечерас показали да су у пуном демократском капацитету, рекао је Драган Чавић, предсједник НДП-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом "Отаџбина зове".

Не постоји нико јачи од народа и народне воље, поручио је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом "Отаџбина зове", који се одржава у Бањалуци.

Скупили смо се овдје да спријечимо оно што је од деведесетих година тутњало Европом и помело традицију, породицу и све оно што морамо да бранимо да бисмо опстали, изјавио је прослављени режисер Емир Кустурица на народном митингу "Отаџбина зове" у Бањалуци.

Вечерашњим народним скупом "Отаџбина зове" исписана је историја и послата порука да је Република Српска јака, храбра, јединствена и да нико неће завадити браћу, ни онда када различито мисле, изјавио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић на народном митингу "Отаџбина зове" у Бањалуци.

Народ Републике Српске је вечерас на скупу "Отаџбина зове" у Бањалуци рекао да жели живот у слободи, да ће је бранити, али и да неће ћутати на неправду која му се чини, рекао је Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић честитала је народу који је у великом броју стигао на народни митинг "Отаџбина зове" у Бањалуци поручивши да је Милорад Додик изабран вољом народа Српске.

Централна изборна комисија БиХ да не прекраја вољу народа Републике Српске који је изабрао Милорада Додика за предсједника Српске, изјавио је предсједник НПСДарко Бањац на народном митингу "Отаџбина зове" у Бањалуци.