latinica  ћирилица
29/11/2022 |  11:54 ⇒ 14:36 | Аутор: РТРС

Вишковић наставио консултације са представницима странака и социјалним партнерима (ФОТО)

У наставку консултација са политичким партијама, мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањлуци са делегацијом Уједињене Српске, на челу са предсједником Уједињене Српске Ненадом Стевандићем.
Радован Вишковић са члановима Уједињене Српске (Фото: Влада Српске) -
Радован Вишковић са члановима Уједињене Српске (Фото: Влада Српске)

- Током консултација, мандатар Вишковић нагласио је да ће кључни задатак нове Владе бити очување фискалне и политичке стабилности Републике Српске, истичући да се суочавамо са сложеном геополитичком ситуацијом која се неминовно одражава на готово све сегменте живота у Републици Српској - саопштено је из Владе Српске.

Представљајући програмска опредјељења нове владе, Вишковић подвукао је да од свих политичких партија очекује да предложе квалитетна кадровска рјешења која ће моћи да се носе са изазовима који нас очекују у наредном периоду, истичући да сложена времена у којим дјелујемо траже квалитетне и стручне кадрове способне да иницирају и проводе политику будуће владе.

Такође, Вишковић указао је да од чланова будуће Владе очекује максималан ангажман, те проактивно дјеловање с циљем даљег развоја Републике Српске.

Опште и начелне ствари везано за функционисање Владе Републике Српске у изазовним условима енергетске, прехрамбене и надолазеће кризе која ће сигурно имати политички карактер, била је тема разговора са мандатором за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић након консултација.

Очекујемо да се пензије и даље усклађују, рекао је предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић, након консултација са мандатаром за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем.

Вишковић са пензионерма (Фото: Влада Српске)

Вишковић је нагласио је да обезбјеђење редовности исплата, али и константно повећање пензија, остаје један од императива и у раду будуће владе.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић истакао је да је на данашњим консултацијама са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем у фокусу била привреда.

Вишковић и Ћорић (фото: Влада Српске) 

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња Владе Републике Српске и Привредне коморе била добра и конструктивна, што је допринијело очувању економске стабилности Републике Српске у времену пуном изазова на глобалном плану.

Вишковић је истакао  да је у протекле четири године, упркос многобројним изазовима, дошло да повећања БДП-а, спољнотрговинске размјене Републике Српске, плата и пензија, те да и нова Влада своје активности у наредном времену планира да усмјери у правцу даљег економског и привредног развоја Републике Српске.

Перо Ћорић (Фото: РТРС)

Под хитно треба направити стратегију развоја Републике Српске, јер су досадашње стратегије биле нециљане, рекао је предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић, након конслутација са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем.

У Влади Републике Српске одржан је састанак мандатара за састав нове владе Радована Вишковића са представницима Савеза синдиката Републике Српске.