latinica  ћирилица
30/11/2023 |  18:46 ⇒ 01/12/2023 | 10:49 | Аутор: СРНА

Додик: Дачић на прави начин представио интересе Србије и позицију Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је министар спољних послова Србије Ивица Дачић на прави начин представљао Србију и њене државне интересе на Министарском савјету ОЕБС-а у Скопљу, а самим тим и позиције Републику Српске.
Дачић и Додик - Фото:
Дачић и ДодикФото:

- Данас сам телефоном разговарао са министром Дачићем, који учествује на Министарском савјету ОЕБС-а у Скопљу, и захвалио му на таквом приступу на овом веома значајном скупу. Имајући у виду да је Ивица Дачић министар у правом смислу ријечи, он је на прави начин представљао своју земљу, те заступао и интересе Републике Српске - истакао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да Дачића сматра пријатељем Републике Српске и да он то потврђује својим односом према Српској.

- Сарадња са Дачићем је увијек била добра и у интересу и Србије и Српске, уз висок ниво разумијевање за позицију Републике Српске. Захвални смо и за његово залагање за поштовањем Дејтонског споразума и статуса Српске, као и став да је унутрашњи дијалог пут до договора - нагласио је Додик за Срну.