latinica  ћирилица
04/04/2024 |  10:37 ⇒ 12:02 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Недјељу дана ћу се борити у Њујорку да спријечим резолуцију о геноциду у Сребреници (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да путује у Њујорк гдје ће покушати да спријечи у Уједињеним нацијама доношење резолуције о геноциду у Сребреници.
Сједница Владе Србије - Фото: РТРС
Сједница Владе СрбијеФото: РТРС

- Планирам већ 21. априла да одем тамо и да будем шест, седам, осам дана, да разговарамо са што више представника - рекао је Вучић и поручио да остаје да се боримо.

- Ово усвајање резолуције је толико нефер, јер је већ донијета општа резолуција о геноциду, а појединачно је нефер да се иде даље - рекао је Вучић.

Он је од Владе Србије рекао да очекује да се боре и додао да ће сам причати са представницима појединих земаља.

Предсједник Србије је рекао да ће премијер привремених косовских институција Аљбин Курти своју агресију против српског народа наставити, док ће Европа и Америка наставити своје гласно ћутање.

- Све то у Бриселу се претворило у упакивање и стављање машнице на криминалне акте Куртија. Позиција нашег народа биће све тежа, али ћемо те проблеме се трудити да рјешавамо - рекао је Вучић.

Он је замолио чланове Владе да оформе тимове за садејство "свих снага укључујући и Народну скупштину и мене као предсједника, оба дјела власти и свих чинилаца из парламентарног и свеукупног живота Србије".

Сједници присуствувују и предсједница Народне скупштине Ана Брнабић, министри и људи из безбједносног сектора, војске и полиције и директори јавних предузећа.