latinica  ћирилица
05/04/2024 |  07:41 ⇒ 07:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Бањско Поље: Потрага за тијелом двогодишње Данке Илић се наставља

Потрага за тијелом убијене двогодишње дјевојчице Данке Илић у мјесту Бањско Поље код Бора синоћ је заустављена због мрака, а претпоставља се да ће се данас наставити у селу Злот, одакле је један од осумњичених за убиство, јавља репортер Тањуга из Бањског Поља.
Наставак потраге за тијелом дјевојчице (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs) -
Наставак потраге за тијелом дјевојчице (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs)

Тренутно нема нових информација у вези потраге за тијелом дјевојчице, због чијег су убиства јуче ухапшене двије особе.

Претпоставља да се претражују друга мјеста, као и да је јуче, осим дивље депоније, гдје су, по првим изјавама, починиоци злочина бацили тијело дјевојчице, претрага извршена на неколико локација, између осталог претражена је и кућа једног од осумњичених, С. Ј. у селу Лука.

У кући су, како јавља репортер Тањуга, били и припадници Жандармерије, а претражили су и салаш деде осумњиченог, који се налази неколико километара одатле.

Терен се интензивно претражује на више локација, јер, како је јуче рекао министар унутрашњих послова Братислав Гашић, постоји сумња да је један од осумњичених пребацио тијело са дивље депоније, гдје су га првобитно однијели, на другу локацију.

Грађани Бора у близини мјеста гдје се несрећа догодила пале свијеће за страдалу Данку Илић, а нико од мјештана не може да вјерује да је ово епилог, јер су се сви надали да је дјевојчица отета и да је жива.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова јуче су, након десетодневне опсежне акције, детаљних провјера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), обојица из Бора, због сумње да су убили дјевојчицу.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, саопштио је МУП.