latinica  ћирилица
29/04/2015 |  15:10 | Аутор: СРНА

Брчко: Усвојене Измјене у закону о називима насељених мјеста

Скупштина Брчко дистрикта усвојила је данас измјене Закона о називима насељених мјеста на подручју дистрикта.
Скупштина Брчко дистрикт - Фото: РТРС
Скупштина Брчко дистриктФото: РТРС

Измјене, које је у форми амандмана предложио Клуб посланика СДА, односе се на враћање старих назива насељеним мјестима на подручју Брчког - Ћосета, Вукељи и Крбети умјесто Ћосети, Хукељи и Крбета, и овим законским актом отклоњене су све недоумице о употреби званичних назива тих насеља.

Током расправе о извјештају о раду Владе Брчко дистрикта у прошлој години посланик ПДП-а Синиша Голић оцијенио је да је ријеч о формално коректно сачињеном документу.

Критикујући извјештај о раду Владе у протеклој години, посланик СДП-а Мустафа Синанагић указао је на незадовољавајуће резултате у области привредног развоја и запошљавања, посебно у реализацији капиталних пројеката.

Независни посланик Аднан Драпић рекао је да Влада недомаћински управља буџетским средствима.

Он је посебно критиковао рад владиних одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду и за здравство и остале услуге грађана, указујући да ти ресори располажу са највише буџетских средстава, а ефекти су веома лоши.

Према ријечима посланика ХСС-а Ивана Крндеља, реализација великих пројеката оптерећена је корупцијом и неспособношћу да буду довршени, што је поткријепио примјерима "Виндије" и Фабрике отпадних вода у које је уложен огроман капитал.

У поподневном наставку сједнице, по окочању расправе о извјештају Владе Брчко дистрикта за прошлу годину, преостало је да буду размотрени и усвојени извјештаји о раду у прошлој години Тужилаштва и Канцеларије за правну помоћ дистрикта.

Чланови брчанске законодавне власти данас поподне требало би да разматрају и три информације о раду локалних правосудних институција у 2014. години - Правосудне комисије, Основног суда и Апелационог суда Брчко дистрикта.