latinica  ћирилица
10/10/2015 |  13:27 | Аутор: СРНА

Сарајево: Отворен симпозијум "Нове технологије у спорту 2015"

У Сарајеву је данас отворен симпозијум "Нове технологије у спорту 2015", чији је организатор Министарство цивилних послова БиХ.

Ресорни министар Адил Османовић је, приликом отварања симпозијума, изјавио да је ово министарство већ иницирало многе активности с циљем стварања услова за несметано функционисање спортских активности и његов бржи развој на цијелом простору БиХ.

Према Османовићевим ријечима, Министарство цивилних послова, у чијој је надлежности и спорт, покренуло је у претходном периоду низ активности на интензивнијем рјешавању нагомиланих проблема које годинама прате ову област, значајну за сваку земљу и друштво.

"Овим симпозијумом БиХ је доказала да прати међународне трендове у спорту, стварајући на тај начин амбијент у којем је отворена широка могућност комуникације, истраживања и размјене искустава стручњака за спорт из БиХ, региона и Европе, чиме се јача академска мрежа, што је предуслов за потпунији и снажнији развој спорта", истакао је Османовић.

Десети симпозијум "Нове технологије у спорту" организовали су Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Сарајеву и Олимпијски комитет БиХ уз подршку Министарства цивилних послова БиХ.

Циљ симпозијума "Нове технологије у спорту" јесте да тренере, наставнике, спортске менаџере, научнике и остале спортске раднике, уведе у нове технологије у спорту и тиме допринесе развоју спорта у БиХ, као и развоју научно-истраживачког рада заснованом на коришћењу модерних технологија.

И ове године предавачи симпозијума су еминентни стручњаци из области менаџмента у спорту из Европе, регије и БиХ.