latinica  ћирилица
14/10/2015 |  17:50 | Аутор: СРНА

Акција "Лист један": Ухапшено шест лица (ВИДЕО)

У полицијској акцији "Лист један" приликом претреса пронађено је и привремено одузето више од 10 тона дувана, а ухапшено је шест лица, саопштено је из Агенције за истраге и заштиту БиХ.
Акција "Лист" - Фото: РТРС
Акција "Лист"Фото: РТРС

У акцији су до сада ухапшена лица чији су иницијали С.К, Н.К, Н.Р, М.М, В.П. и Џ.З.

Ова лица биће приведена у службене просторије СИПА у Регионалној канцеларији у Тузли, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће бити предата Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Четири лица позвана су у службене просторије СИПА, гдје ће бити саслушана у својству осумњичених.

Полицијски службеници СИПА и припадници Управе за индиректно опорезивање БиХ започели су рано јутрос акцију "Лист један" због неовлаштеног промета дуваном, која се изводи у сарадњи са припадницима МУП-а Тузланског кантона, МУП-а Кантона Сарајево, МУП-а Републике Српске и Полиције Брчко дистрикта.

Поступајући према наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, претресени су објекти на 10 локација на подручју Тузле, Бијељине, Сребреника, Градачца, Брчког, Сарајева и Источног Сарајева због сумње да је почињено кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа.

Приликом претреса пронађено је и привремено одузето 10 тона дувана у листу припремљеног за даљу обраду, више од 1.000 килограма сјеченог дувана, двије машине за сјечење дувана, одређени износ новца, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.