latinica  ћирилица
31/10/2015 |  12:20 | Аутор: РТРС

Завршени приступни радови за потребе ХЕ "Дабар" (ВИДЕО)

Приступни путеви за потребе ХЕ "Дабар" завршени су. Радови на реализацији овог великог пројекта одвијају се у складу са предвиђеном динамиком, очекује се расписивање тендера за градњу тунела дугачког 12 километара.
Радови - ХЕ Дабар - Фото: РТРС
Радови - ХЕ ДабарФото: РТРС

То ће бити један од највећих пројеката у Републици Српској. Завршен је дио пута од Дивина ка Невесињу који је у ингеренцији предузећа ХЕ “Дабар“. Остала су још два километра чију ће изградњу финансирати Влада Српске. Комплетна дионица требало би да буде завршена до средине наредне године.

Дионица пута Дивин Зови До дугачка је око 18,5 километара. Једну дионицу изводило је предузеће ХП "Инвестинг", а другу "Херц градња" као главни извођач са својим партнерима.

У невесињској општини истичу да ова дионица значи много за овај крај, јер скраћује пут ка Требињу за око 40 так километара.

- Још да се заврши дионица регионалног пута који де према Берковићима...Ако вријеме допусти радиће се ове године, ако не ове онда идуће сигурно - рекао је замјеник начелника општине Невесиње Момчило Вукотић.

Два километра пута од мјеста Зови До до Невесиња финансира Влада Републике Српске преко ЈП "Путеви", а радови би требало да буду завршени до средине наредне године.

У припреми је тендер за изградњу тунела дугачког 12 километара а његова градња почиње почетком наредне грађевинске сезоне.