latinica  ћирилица
27/01/2020 |  11:01 ⇒ 11:03 | Аутор: Агенције

Опроштајно писмо Кобија Брајанта: Драга кошарко... (ВИДЕО)

Свијет оплакује одлазак једног од највећих свих времена.
Коби Брајант - Фото: Getty Images
Коби БрајантФото: Getty Images

Коби Брајант погинуо је у хеликоптерској несрећи у 42. години живота. Од кошарке званично се опростио у 37. години, у новембру 2015., када је објавио да ће се повући на крају сезоне. Његов одлазак с паркета пратило је емотивно опроштајно писмо.

- Драга кошарко, од тренутка када сам почео да умотавам татине чарапе и шутирам замишљене шутеве за побједу у великом "Форуму", знао сам једну ствар – заљубио сам се у тебе. Љубав је толико дубока да сам ти дао све, од мог ума и тијела до мог духа и душе. Као шестогодишњак који се дубоко заљубио у тебе никада нисам видио крај тунела, видио сам само себе како истрчавам из једног. И тако сам трчао, трчао сам уздуж и попријеко сваког терена, јурио сваку изгубљену лопту због тебе. Тражила си од мене енергичност, ја сам ти дао моје срце, јер уз њега долази и много више.

Играо сам кроз зној и бол. Не зато што сам имао изазов, већ због твог позива. Радио сам све за тебе. Јер такве ствари радиш када се због некога осјећаш живо као што сам се ја осјећао због тебе. Дала си шестогодишњем момку његов сан у Лејкерсима. И због тога ћу те увијек вољети. Али, не могу опсесивно да те волим још дуго. Ова сезона је све што је остало у мени. Моје срце може да прими још удараца, мој ум може да издржи напоре. Али моје тијело зна да је вријеме за опроштај.

И то је ок. Спреман сам да те пустим. Желим да знаш то. Желим то да знаш сада како би обоје уживали у сваком заједничком тренутку који нам је остао. Добром и лошем. Дали смо једно другом све што смо имали. И обоје знамо, без обзира шта будем слиједеће радио. Бићу увијек тај клинац са умотаним чарапама, кантом за смеће у ћошку, пет секунди до краја и лоптом у мојим рукама. 5...4...3...2...1. Увијек ћу те вољети, Коби - написао је у свом опроштајном писму легендарни Брајант.

Шта је за њега значила кошарка маестрално је објаснио у кратком анимираном филму "Драга кошарко" за који је прије двије године добио награду Америчке филмске академије - Оскар. У том филму он је изнио детаље из своје богате кошаркашке каријере.

Повезане вијести:

У част Брајанту, Далас Маверикси повлаче дрес са бројем 24

Погинуо Коби Брајант (ФОТО/ВИДЕО)

Погинула и Брајантова кћерка (ФОТО/ВИДЕО)

Случај "Брајант": Густа магла током лета, проблеми настали изнад Зоолошког врта

Стравичан снимак несреће: Кобијев хеликоптер у пламену (ВИДЕО)

Србија тугује за Брајантом: Обожавао је Новака Ђоковића

Ђоковић: Искрено тугујем, заувијек ћете живјети у нашим срцима (ФОТО)

Дивац: Коби је био инспирација за милионе људи широм свијета