latinica  ћирилица
31/03/2022 |  14:35 | Аутор: СРНА

Стевандић: Звиздић зарад личног политичког маркетинга крши Устав

Предсједник Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је данас да је кршење Устава најгора ствар у држави, а још горе када га крши члан Колегијума и актуелни предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је рекао да је на прошлој сједници уведено "страшно" правило да без потписа трећег члана Колегијума иду тачке и гласање и уведен је највећи могући преседан који је управо утемељен на кршењу Устава.

- И данас смо били на прагу сједнице на којој би се још једном демонстрирало кршење Устава и гласање, а да ни сједница ни Колегијум ни дневни ред немају потпис трећег члана Колегијума из Републике Српске Небојше Радмановића - рекао је Стевандић новинарима након отказивања хитне сједнице Представничког дома.

Према његовим ријечима, позивање на некадашње одлуке високог представника у БиХ хитно је само у смислу да Звиздић има хитну потребу да буде у јавности, у медијима, да би будући ангажман у новој партији /Народ и правда/ подигао не већу медијску висину, а све остало јесте кршење Устава.

- Без нас 13 посланика из Републике Српске не може се ни о чему одлучивати у БиХ, без обзира да ли смо на страни позиције или опозиције. Ми имамо сагласност о виталним питањима и ту сагласност Звиздић данас није имао и неће ни имати - поручује Стевандић, који је и предсједник Уједињене Српске.

Он је закључио да су данашњи потези Звиздића, бившег члана СДА, само ствар политичког маркетинга и медијских акробација, који воде ка заговарању сукоба и нереда у БиХ, што је за политичке представнике Републике Српске апсолутно неприхватљиво и недопустиво.