latinica  ћирилица
27/01/2020 |  08:05 ⇒ 09:16 | Аутор: Б92

"Драги Коби, хвала ти" (ВИДЕО)

Кошаркаши широм НБА лиге опростили су се од Кобија Брајанта, који је трагично погинуо у паду хеликоптера у мјесту Калабасас.

Поред Брајанта, погинула је и његова ћерка Ђиђи, али и још шесторо људи плус пилот.

ЕСПН је на друштвене мреже окачио видео под називом "Драги Коби" у којем се НБА кошаркаши захваљују Брајанту на свему што је учинио.

Међу њима су Џон Вол, Џабари Паркер, Кајл Лаури, Кајри Ирвинг, Ентони Дејвис, Расел Вестбртук, Кевин Дурент, Двејн Вејд, Леброн Џејмс, Дрејмонд Грин, Кармело Ентони, Тајсон Чендлер, Демар Дерозан, Џордан Кларксон, Нерленс Ноел, као и тренери Бајрон Скот и Грег Попович.

- Драги Коби,

хвала ти на твојој страсти према игри и привржености кошарци. Хвала ти што си нам показао да број 24 није само број на дресу, већ и вријеме које морамо да посветимо кошарци како бисмо били најбољи. Хвала ти на давању, давању и давању. Када твоје тијело каже не, а срце да. Хвала ти на утакмици коју си одбијао да изгубиш. Показао си нам да непостоји ништа магично, већ је све напорни рад. Двадесет година си кошарци давао цијелог себе и на томе смо ти неизмјерно захвални".

Брајант је погинуо у 41. години и остаће упамћен као један од највећих кошаркаша свих времена.

Освојио је пет титула са Лос Анђелес Лејкерсима, у каријери је просјечно биљежио 25 поена, а постигао је укупно 39.283 поена (рачунајући плеј-оф).

Повезане вијести:

Свијет жали за легендом

Погинуо Коби Брајант (ФОТО/ВИДЕО)

Погинула и Брајантова кћерка (ФОТО/ВИДЕО)

Случај "Брајант": Густа магла током лета, проблеми настали изнад Зоолошког врта

Стравичан снимак несреће: Кобијев хеликоптер у пламену (ВИДЕО)

Србија тугује за Брајантом: Обожавао је Новака Ђоковића

Ђоковић: Искрено тугујем, заувијек ћете живјети у нашим срцима (ФОТО)

Дивац: Коби је био инспирација за милионе људи широм свијета