latinica  ћирилица
18/06/2020 |  18:04 ⇒ 19/06/2020 | 09:09 | Аутор: РТРС

Званичници Српске са Лавровим у Београду (ФОТО/ВИДЕО)

У Амбасади Русије у Београду одржан је састанак министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова са делегацијом Републике Српске коју је предводио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Цвијановић, Вишковић, Додик и Лавров - Фото: РТРС
Цвијановић, Вишковић, Додик и ЛавровФото: РТРС

Након састанка, који је био затворен за медије, делегација из Републике Српске присуствоваће свечаној вечери коју ће у част посјете руског шефа дипломатије Београду организовати министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Фото: РТРС

Предсједница Српске Жељка Цвијановић изјавила је након састанка да је веома важно његовање добрих односа са Русијом која је увијек бранила позицију Републике Српске и Дејтонски споразум.

Фото: РТРС

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Српска захвална Русији на свему што је учинила током епидемије вируса корона, али и за ранију подршку у Савјету безбједности.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да Српска и Русија остају привржене Дејтонском споразуму и поштовању међународног права.

Фото: РТРС

Званичници Републике Српске су се током једнодневне посјете Београду одвојено састали са предсједником Србије Александром Вучићем и патријархом српским Иринејем.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Лавров борави у посјети Србији, а раније данас састао се са предсједником Србије, министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем и патријархом Иринејем.