latinica  ћирилица
17/05/2021 |  16:47 ⇒ 18/05/2021 | 08:59 | Аутор: РТРС

Билатерални састанци ресорних министара; Потврђена одлична сарадња (ВИДЕО)

Након заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије, реализовани су билатерални састанци ресорних министара и генералних секретара.
Потписивање Споразума - Фото: РТРС
Потписивање СпоразумаФото: РТРС

Прецизирани су детаљи инвестиција и развојних пројеката – од инфраструктуре, па до социјалне заштите и ветеринарске службе. Потписано је и неколико одлука и споразума о координисаним, заједничким активностима српских ресора двије владе.

Дугогодишња интензивна сарадња министарстава рада и борачко-инвалидске заштите Српске и Србије одлична је, истакли су ресорни министри, додавши да се у области социјалне заштите свакодневно сарађује.

Као веома битно оцијењено је заједничко обиљежавање значајних историјских датума Србије и Републике Српске.

Ресорни министар Српске  Душко Милуновић захвалио је Влади Србије за финансијску помоћ од 1,5 милиона евра за развој предузетништва лицима млађим од 30 година.

На билатералним састанцима министара собраћаја и грађевинарства разговарано је о сљедећим корацима када је ријеч о капиталном пројекту изградње ауто-пута на дионици Рача – Бијељина који је од виталног интереса за Српску.

Посебна пажња посвећена је и изградњи аеродрома у Требињу.

У области заштите животне средине посебан акценат стављен је на рјешавање питања плутајућег отпада гдје је потребно укључити и Црну Гору.

Потписивањем Споразума о сарадњи ветеринарских комора Српске и Србије формализована је досадашња добра сарадња, а његове користи су међусобно признање стручних скупова и бодовања приликом издавања лиценци.

Министарке управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и Марија Обрадовић потписале су одлуку о формирању заједничке радне групе која ће координисати активностима у реализацији циљева Меморандума о сарадњи потписаног прије двије године.

Низ активности из области пољопривреде, туризма и правде договорен је и на осталим билатералним састанцима.

Повезане вијести:

Рајчевић-Ружић: Већа подршка Владе Србије пројектима у Српској

Пашалић и Недимовић о унапређењу сарадње

Шеранић - Тепавчевић: Стручна подршка оснивању завода за социјалну заштиту Српске

Шеранић-Лончар: Договорено јачање сарадње

Успјешна сарадња Српске и Србије у области правосуђа

Гашић-Никчевић: Унаприједити дугогодишњу успјешну сарадњу

Клокић-Јоксимовић: О приоритетима које треба да испуни БиХ

Тривићева, Ружичић и Гојковићева о заједничким пројектима