latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:32 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

Широм Српске обиљежен Дан полиције

Дан полиције Републике Српске - 4. април, обиљежен је широм Српске.
Парастос у Цркви Свете Тројице, Приједор - Фото: СРНА
Парастос у Цркви Свете Тројице, ПриједорФото: СРНА

Дан полиције обиљежен је служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централно спомен-обиљежје погинулим и несталим припадницима МУП-а у Бањалуци, уз присуство званичника Српске.

Претходно је код спомен-обиљежја испред зграде Полицијске управе Бањалука, служен парастос, положени вијенци и прислужене свијеће за 252 погинула припадника ове управе.

У зворничкој Полицијској управи Дан полиције обиљежен је поменом и полагањем вијенаца на спомен-плочу 11 погинулих полицајаца у Одбрамбено-отаџбинском рату и сјећањем на полицајца Драгана Ђурића који је прије шест година погинуо у терористичком нападу на Полицијску станицу у овом граду.

У Источном Сарајеву 4. април је обиљежен поменом и полагањем вијенаца код спомен-обиљежја испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево и спомен-обиљежја у мјесту Кула у Источној Илиџи.

У Полицијској управи у Градишци служен је парастос, а потом су положени вијенци код спомен-плоче погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Полицијска управа Приједор обиљежила је Дан полиције парастосом у Цркви Свете Тројице и полагањем вијенаца испред спомен-плоче погинулим припадницима полиције.

И у Мркоњић Граду Дан полиције обиљежен је служењем парастоса за полицајце са подручја ове општине који су погинули у протеклом рату.

На Сокоцу су положени вијенци на спомен-обиљежја погинулих припадницима МУП-а и одата почаст на породичним гробљима.

Припадници которварошке Полицијске станице обиљежили су Дан полиције Републике Српске одајући помен погинулим припадницима Станице јавне безбједности Котор Варош.