latinica  ћирилица
20/09/2022 |  22:24 ⇒ 22:36 | Аутор: СРНА

Шаровић: Удвостручићемо аграрни буџет

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић најавио је вечерас у Братунцу да ће, уколико коалиција окупљена око СДС-а побиједи на предстојећим изборима, удвостручити аграрни буџет у Републици Српској који ће износити 180 милиона КМ.
Братунац-СДС - Фото: СРНА
Братунац-СДСФото: СРНА

- У Братунцу се треба говорити о пољопривреди јер је овај крај по томе препознатљив. Мора се повећати подстицај малинарима већ у сљедећој години - рекао је Шаровић.

Он је рекао да ће наредних дана поново тражити у Парламентарној скупштини БиХ да се донесе закон о смањењу акциза и укидању ПДВ-а на основне животне намирнице, те истакао да очекује да ће тај приједлог бити усвојен.

Шаровић је навео и да је сарадња са Србијом од суштинске важности за Републику Српску, те сугерисао да се морају водити конкретнији економски пројекти, те боље искористити капацитети ријеке Дрине, што ће цијело Подриње учинити развијенијим.

Он је говорио и о реформама у области шумарства и енергетици.

Кандидат СДС-а за Представнички дом Парламентарну скупштину БиХ у Изборној јединиц три Александра Пандуревић рекла је да је у Братунцу неопходно обновити и уредити путну инфраструктуру, јер су путеви лоши.

Она је истакла да није искориштен братуначки бренд, а то је малинарство, те да се овдје морају градити прерађивачки капацитети за пољопривредне производе и створити услови да се млади након школовања враћају у ову општину.

На вечерашњој предизборној трибини СДС-а у Братунцу представљени су кандидати ове странке за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам, као и носилац те листе Драгољуб Васић, који је најавио побједу коалиције предвођене овом странком на предстојећим изборима.

Представљени су и кандидати СДС-а и за Парламентарну скупштину БиХ из ове регије, као и носилац те листе Дарко Бабаљ.

Предсједник братуначког СДС-а Раденко Милановић пожелио је успјех кандидатима ове странке на изборима, као и Јелени Тривић у трци за предсједника Републике Српске, истакавши да "након извјесне кризе ова странка у Братунцу доживљава препород јер је позната по државотворности и патриотизму, што оправдава изборни оптимизам".